فهرست مطالب

فصلنامه ابتکار و خلاقیت در علوم انسانی
سال دوم شماره 5 (تابستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/05/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حمید تابلی*، هدایت الله تیرگر، لیلا مظفری، حمید مرتضوی، فاطمه مهرابی فر صفحه 1
    زمینه
    توسعه های اخیر در نظریه های رهبری، از نظریه های رهبری کاریزماتیک که رهبر را موجودی غیر معمولی فرض می کرد و پیروان را وابسته به رهبری می دانست به سمت تئوری های نئوکاریزماتیک و رهبری تحول آفرین که به توسعه و توانمندسازی پیروان جهت عملکرد مستقل توجه می کنند، انتقال یافته است. (عابدی جعفری و آغاز، 1387، ص. 77).
    هدف
    هدف اصلی این تحقیق، بررسی رابطه بین رهبری تحول آفرین و خلاقیت کارکنان در سازمان های دولتی شهرستان نی ریز می باشد.
    روش تحقیق: جامعه آماری مشتمل بر 600 نفر از کارکنان سازمان های دولتی شهرستان نی ریز که از طریق نمونه گیری تصادفی متناسب با حجم نمونه از طریق فرمول ککران 188 نفر از آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روش پژوهش، توصیفی همبستگی و ابزار اندازه گیری تحقیق شامل پرسشنامه (ام.ال.کیو) رهبری چند عاملی بس و آوولیو (1997) و پرسشنامه خلاقیت رندسیپ می باشد. تجزیه و تحلیل داده ها در دو سطح، آمار توصیفی و استنباطی انجام پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج اصلی پژوهش نشان داد بین رهبری تحول آفرین و خلاقیت کارکنان، رابطه معناداری وجود دارد. سبک های رهبری تحول آفرین که شامل نفوذ آرمانی، رفتارهای آرمانی، انگیزش الهام بخش، ترغیب ذهنی و ملاحظات فردی است رابطه معنادار و مستقیم با خلاقیت کارکنان دارند.
    نتیجه گیری
    بین سبک های رهبری تحول آفرین و خلاقیت کارکنان رابطه معناداری وجود دارد؛ روابط بین رهبری تحول آفرین و خلاقیت کارکنان در سازمان های دولتی شهرستان نی ریز نشان دهنده این است که رهبری تحول آفرین، منجر به خلاقیت بیشتر کارکنان می شود. از طریق رفتار رهبری تحول آفرین، انگیزه درونی پیروان افزایش می یابد و منجر به خلاقیت بیشتر آنها می شود.
    کلیدواژگان: خلاقیت، مثبت اندیشی، سیالی، بسط، ابتکار، انعطاف پذیری
  • حیدر چوپانی*، مجتبی زارع خلیلی، عقیل قاسمی، حجت غلام زاده صفحه 27
    زمینه
    پژوهش ها نشان می دهد که سازمان هایی که تاکید بیشتری بر سرمایه های فکری دارند نسبت به دیگر سازمان ها نوآورترند. این بدان دلیل است که در چنین سازمان هایی به علت وجود سرمایه های فکری و استفاده از دانش، یادگیری نیز بیشتر می باشدکه این به نوبه خود ارائه راهکارهای جدید برای انجام امور و به طور کلی نوآوری را در پی خواهد داشت.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین سرمایه فکری و مولفه های آن (سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای و سرمایه شاختی) با نوآوری سازمانی و تعیین سهم نسبی هر یک از ابعاد در پیش بینی نوآوری سازمانی در شرکت سهامی بیمه توسعه می باشد.
    روش
    روش پژوهش از لحاظ هدف، کابردی و از لحاظ گردآوی داده ها، توصیفی- همبستگی است. جهت جمع آوری داده های مورد نظر، تعداد 98 نفر از از کارکنان، مدیران و معاونین شرکت سهامی بیمه توسعه مورد مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. جهت جمع آوری داده های مربوط به سرمایه فکری از پرسشنامه استاندارد سرمایه فکری بونتیس (1998) و برای جمع آوری داده های مربوط به نوآوری سازمانی نیز از پرسشنامه محقق ساخته ارزیابی گرایش به نوآوری سازمانی استفاده شده است که پایایی آنها از طریق ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب 84/ 0 و 89/ 0 به دست آمد. جهت تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون همبستگی پیرسون حاکی از آن بود که بین سرمایه فکری با نوآوری سازمانی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون همبستگی نشان داد که تمامی مولفه های سرمایه فکری (مشتری، انسانی و ساختاری) با نوآوری سازمانی رابطه مثبت و معناداری دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نیز حاکی از آن بود که از بین مولفه های سرمایه فکری، دو بعد سرمایه انسانی و مشتری به عنوان متغیرهای پیش بین، معیار ورود به معادله نهایی رگرسیون برای توضیح تغییرات نوآوری سازمانی (متغیر ملاک)، را دارا هستند و مولفه سرمایه ساختاری به دلیل نداشتن سهم معنادار در پیش بینی نوآوری سازمانی از معادله حذف گردید.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش می توان گفت که اگر در سازمانی به مدیریت سرمایه های فکری توجه شود، در آن سازمان، گرایش به نوآوری سازمانی توسعه پیدا می کند.
    کلیدواژگان: سرمایه فکری، نوآوری سازمانی، بیمه توسعه
  • رویا کرمی دارابخانی*، حسین آگهی، نعمت الله شیری، مصیب غلامی صفحه 59
    زمینه
    امروزه تربیت دانشجویان خلاق و نوآور در دانشگاه ها و موسسات آموزشی، بسیار اهمیت دارد و شناسایی سبک های تفکر افراد از عوامل مهم و کلیدی برای ایجاد خلاقیت و شناخت افراد خلاق به شمار می رود.
    هدف
    این پژوهش به منظور بررسی نقش سبک های تفکر در خلاقیت دانشجویان رشته های کشاورزی انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان سال چهارم کارشناسی رشته های کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه بودند (275=N)، که تعداد 147 نفر از آن ها به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای با انتساب متناسب برای مطالعه انتخاب شدند.
    روش
    ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه ای بود که روایی آن توسط پانل متخصصان و پایایی با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ تایید گردید (7/ 0=α). تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار اس. پی. اس.اس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون مقایسه میانگین ها نشان داد که بین سبک های تفکر دختران و پسران تفاوت معنا داری وجود دارد. نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که رابطه مثبت و معنا داری در سطح یک درصد بین سبک های تفکر دانشجویان با خلاقیت آنها وجود دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون به شیوه توام نشان داد که 3/ 66 درصد از واریانس خلاقیت دانشجویان توسط سبک های تفکر آنها تبیین می گردد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق سبک تفکر آنارشی دارای بیشترین سهم مثبت و معنادار در پیشگویی میزان خلاقیت جامعه آماری مورد مطالعه می باشد.
    کلیدواژگان: سبک تفکر، خلاقیت، دانشجویان کشاورزی، دانشگاه رازی
  • الهام درستیان*، پرویز میرزاخانی صفحه 85
    زمینه
    پرورش خلاقیت کودکان برای آینده آنها، نقشی کلیدی دارد. مادران از اصلی ترین حامیان پرورش خلاقیت کودکان به شمار می روند و الگوهای ارتباطی مادر و کودک، بر خلاقیت او اثرگذار است.
    هدف
    پژوهش نیمه آزمایشی حاضر به بررسی تاثیر آموزش گروهی مادران بر افزایش خلاقیت کودکان، با تاکید بر نظریه تحلیل رفتار متقابل می پردازد.
    روش
    در ابتدا، مادران مراجعه کننده به مراکز فرهنگی سازمان فرهنگی- هنری شهرداری تهران، به عنوان جامعه آماری، مشخص شدند. سپس 40 نفر از این مادران، به صورت تصادفی برای نمونه آماری انتخاب شدند. پس از افت نمونه، 26 نفر باقی مانده به 2 گروه (یک گروه آزمایش و یک گروه گواه) تقسیم شدند. سپس 10 جلسه آموزش گروهی مادران، با رویکرد تحلیل رفتار متقابل برای گروه آزمایش، برگزار گردید. ابزار پژوهش حاضر به عنوان پیش آزمون و پس آزمون، آزمون خلاقیت تورنس بود. این آزمون از کلیه کودکانی که مادران آنها در تحقیق شرکت داشتند، گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که در سطح معناداری p<0.05 آموزش گروهی مادران با تاکید بر نظریه تحلیل رفتار متقابل بر افزایش مولفه های بسط، انعطاف پذیری و ابتکار کودکان موثر بوده است. همچنین در سطح معناداری p<0.01 آموزش گروهی مادران به این روش بر افزایش مولفه سیالی کودکان اثر داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته های تحقیق می توان نتیجه گرفت که آموزش گروهی مادران با تاکید بر نظریه تحلیل رفتار متقابل بر افزایش خلاقیت کودکان موثر است.
    کلیدواژگان: تحلیل رفتار متقابل، خلاقیت، آزمون خلاقیت تورنس
  • زهرا کرمی باغطیفونی*، نورعلی فرخی، صغری ابراهیمی قوام، یحیی مهاجر صفحه 107
    زمینه
    بیشتر تحقیقات انجام شده در حوزه خلاقیت عمدتا از نوع پژوهش های تجربی و فرضیه پردازی بوده و هنوز مدل ها و نظریات تجربی که به خوبی تبیین کننده خلاقیت بر اساس عوامل بنیادین شناخت باشد، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند، همچنین بیشتر تحقیقات انجام شده در این حوزه عمدتا به بررسی های همبستگی ساده قناعت کرده و از رسیدن به مراحل نظری و کلی نگرانه باز مانده اند.
    هدف
    هدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه بین هوش و خلاقیت و تبیین این رابطه بر اساس عامل بنیادین شناخت (سرعت پردازش اطلاعات) است. این پژوهش درصدد است با استفاده از مقیاس های چند بعدی هوش، خلاقیت، و سرعت پردازش اطلاعات بخشی از محدودیت های مربوط به اندازه گیری این سازه ها را که احتمالامنجر به کم برآورد شدن رابطه هوش و خلاقیت در ادبیات پژوهشی شده است را بر طرف سازد.
    روش
    نمونه این تحقیق شامل 481 نفر از دانشجویان کلیه رشته های علوم انسانی دانشگاه های تهران بود. برای سنجش هوش از خرده مقیاس های آزمون وکسلر بزرگسالان (وایز- آر)، برای سنجش خلاقیت از آزمون های تفکر واگرا، خلاقیت در زندگی روزمره، پیشرفت خلاقانه و خودپنداره خلاقانه و برای سنجش سرعت پردازش اطلاعات، از دو آزمون مداد-کاغذی، زاهلن- وربیندونگز (زد. وی. تی) و آزمون رمزگردانی (کی. دی. تی) استفاده شد. مدل یابی معادلات ساختاری برای بررسی مدل های مفروض شده روابط بین این متغیرها که بر اساس ادبیات پژوهش تدوین شده بودند، مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که رابطه بین هوش و خلاقیت زمانی که به صورت مکنون در نظر گرفته می شوند، بالاتر از زمانی است که این متغیرها به صورت مشاهده شده در نظر گرفته می-شوند. نتیجه دیگر این بود که سرعت پردازش اطلاعات به عنوان عامل مرتبه بالاتر رابطه بین هوش و خلاقیت را مورد تبیین قرار می دهد. همچنین تاثیر غیر مستقیم سرعت پردازش اطلاعات بر خلاقیت بیشتر از تاثیر مستقیم آن بود، یعنی هوش به عنوان واسطه بین خلاقیت و سرعت پردازش اطلاعات عمل می کند.
    نتیجه گیری
    نتیجه کلی این پژوهش کاوشی در جواب دادن به سوالات اساسی در مورد ادبیات خلاقیت است و توانست به بخشی از سوالاتی که در 50 سال اخیر در این حوزه مطرح است، پاسخ دهد. مثلا اینکه رابطه مشاهده شده بین هوش و خلاقیت ناشی از متغیر سومی به نام سرعت پردازش اطلاعات است.
    کلیدواژگان: هوش، خلاقیت، سرعت پردازش اطلاعات، مدل یابی ساختاری
  • رزیتا سپهرنیا*، علی دلاور، سید رضاصالحی امیری صفحه 139
    زمینه
    صنایع فرهنگی خلاق با تولید مخاطبین جدید ارزشی و بهره گیری از دانش و تکنولوژی و به صورت کاملا هدفمند در راستای تولید محصولات و خدمات فرهنگی موثر بوده و می توانند ارتقای سرمایه فرهنگی جامعه را سبب گردند.
    هدف
    هدف از پژوهش حاضر بررسی جایگاه و رابطه میان شاخص های صنایع فرهنگی خلاق با ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران می باشد.
    روش
    گروه نمونه شامل 350 نفر از مدیران ارشد و کارشناسان فرهنگی در سازمان و معاونت های فرهنگی دانشگاه های آزاد اسلامی در 31 استان کشور بوده که از طریق نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. ابزار اصلی پژوهش پرسشنامه هایی بودند که روایی محتوایی و ظاهری آنها توسط صاحب نظران فرهنگی و پایایی آن با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ (8/ 0) تایید شده اند. تحلیل داده ها با روش تحلیل رگرسیون چندگانه انجام شد.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد صنایع فرهنگی خلاق می تواند 55% درصد از تغییرات ارتقای سرمایه فرهنگی را در وضعیت موجود و 18% درصد از تغییرات این متغیر وابسته را در شرایط مطلوب تبیین و پیش بینی نماید. همچنین، بین صنایع فرهنگی خلاق و ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد و شاخص های صنایع فرهنگی خلاق به درستی می توانند ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران را به ویژه در شرایط موجود پیش بینی نمایند. یافته های این پژوهش می توانند راه گشای برنامه ریزان، در راستای تحقق سیاست گذاری های ارتقای فرهنگی در کشور قرار گیرند.
    کلیدواژگان: صنایع فرهنگی خلاق، ارتقای سرمایه فرهنگی، ایران
  • محمد پیران، طهمورث آقاجانی، بهزاد شوقی*، آرش رضا زاده، عامر دهقان نجم آبادی صفحه 163
    زمینه
    سرمایه اجتماعی به عنوان یک پدیده اجتماعی باعث بروز خلاقیت، ایده پروری، تسهیل رفتارهای نوآورانه و ریسک پذیری در سازمان می شود.
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر سرمایه اجتماعی بر خلاقیت کارکنان در صنایع ریخته-گری ایران در شهرصنعتی کاوه است.
    روش
    این پژوهش بر مبنای هدف از نوع کاربردی، از حیث روش به دست آوردن داده ها از نوع توصیفی- علی و از نظر نوع داده های گردآوری شده که به وسیله پرسشنامه به دست آمده اند، از نوع کمی می باشد. تجزیه و تحلیل اطلاعات بدست آمده از اجرای پرسشنامه ها با استفاده از روش مدل سازی معادلات ساختاری و به کمک نرم افزار اسمارت پی. ال.اس 2 در دو بخش مدل اندازه گیری و بخش ساختاری انجام پذیرفت. در بخش اول ویژگی های فنی پرسشنامه به وسیله شاخص-های پایایی، روایی همگرا و روایی واگرا مختص پی. ال. اس بررسی گردید و اصلاحات لازم صورت پذیرفت؛ در بخش دوم، ضرایب ساختاری مدل برای بررسی فرضیه های پژوهش مورد استفاده قرار گرفتند. جامعه آماری پژوهش شامل 110 نفر از کارکنان بود که با استفاده از جدول مورگان و روش نمونه گیری تصادفی، 86 نفر به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از این است که سرمایه اجتماعی بر روی خلاقیت کارکنان در صنایع ریخته گری ایران تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    نتیجه گیری
    این پژوهش می تواند به مدیران صنایع ریخته گری ایران در شناسایی ضعف ها و قوت های ارتباطات افراد درون سازمان در جهت بروز رفتارهای خلاقانه کمک کند.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای، سرمایه شناختی، خلاقیت کارکنان
|
  • H. Taboli, H. Tirgar, L. Mozafari, H. Mortazavi, F. Mehrabifar Page 1
    Background
    Recent developments in leadership theories, trend to neo-charismatic and transformational leadership from charismatic leadership perspective. This new tendency of leadership empowers the followers of their own independent performance.
    Objective
    The main objective of this research was to study the relationship between transformational leadership style and employee's creativity in the state organizations of Neyriz town.
    Method
    The study population included all 600 employees of the state organizations of Neyriz town. The statistical sample was 188 people, who were selected randomly using Kocran's formula. The research instruments were a) the multifactor leadership questionnaire (MLQ), and b) Bass and Avolio and Rendsipp creativity questionnaire. The data were analyzed in terms of descriptive and inferential statistics indexes.
    Result
    The results showed that transformational leadership has a significant and positive relationship with employee's creativity. Transformational leadership style that included idealized influence (attributed), idealized influence (behavioral), inspirational motivation, intellectual stimulation, and individualized consideration have significant and positive relationship with the employee's creativity.
    Conclusion
    The transformational leadership style had a significant and positive relationship with employee's creativity. That is, with increasing transformational leadership styles, the creativity of employees increased. This finding indicates the relationship between transformational leadership and creativity of employees in governmental organizations of Neyriz town and also indicates that transformational leadership that led to staff being more creative.
    Keywords: Leadership, transformational leadership, MLQ, creativity
  • H. Choupani*, M. Zarekhalili, A. Ghasemi, H. Gholamzadeh Page 27
    Background
    Intellectual capital could be an important component in organizational innovation. Thus, take this to into account in the case of Toseeh Insurance Company is our intend.
    Objective
    This study aims to investigate the relationship between intellectual capital and organizational innovation, and also to determine relative contribution of each dimension of intellectual capital (human capital, structural capital, and customer capital) for anticipating organizational innovation.
    Method
    Statistical population consisted all experts of Toseeh insurance company. 98 persons were selected with random sampling method. Two questionnaires were used to collect data: 1) Bontis’s intellectual capital questionnaire (1998), with reliability of Corronbach’s Alpha of (0/84), and 2) innovation questionnaire with reliability of Corronbach’s alpha of (0/89). To analyze the data, descriptive and inferential methods such as, coefficient of correlation (r) and stepwise regression coefficient (R), were used.
    Result
    The findings are summarized as follows: 1) there is a positive relationship between intellectual capital and innovation. 2) there is a positive relationship between dimensions of intellectual capital (human capital, structural capital, and customer capital) and innovation. 3) in general, factors of intellectual capital (human capital, structural capital, and customer capital) can anticipate innovation. However, findings showed that structural capital was not considered as a strong predictor for innovation.
    Conclusion
    These findings and their implications are fully discussed in this paper.
    Keywords: Intellectual capital, organizational innovation, Toseeh insurance company
  • R. Karami*, H. Agahi, N. Shiri, M. Gholami Page 59
    Background
    Nowadays, training creative and innovative students in universities and educational institutions is very important and identifying the thinking styles of people is one of the key factors to making creativity and recognizing creative people.
    Objective
    The main purpose of this research was studying the role of thinking styles in creativity of agricultural students.
    Method
    Statistical population consisted of all final year agricultural students in bachelor degree of Razi university of Kermanshah province (N=275). Using Stratified random sampling 147 students was chosen. The main instrument in this study was questionnaire which its validity was confirmed by the panel of experts and its reliability was confirmed by Cronbach's Alpha coefficient (α>0.7). Data was analyzed in two parts: descriptive and inferential statistics by SPSSwin18 software.
    Result
    Results of means comparison showed that significant difference between thinking styles of students based on gender. Results of correlation analysis showed that positive and significant relationship between thinking styles with creativity. Also, results of multiple regression analysis using Enter method indicate that 66/3 percent of the variance of the creativity is explained by their thinking styles.
    Conclusion
    These results have some implications in creativity which will be discussed fully in this paper.
    Keywords: Thinking styles, creativity, agricultural students
  • E. Dorostian*, P. Mirzakhani Page 85
    Background
    Increasing the children's creativity is so important in their future and the relationship between mothers and children is effective on children`s creativity.
    Objective
    This semi experimental study aims to investigate the effect of mother's training by Transactional Analysis on increasing of children's creativity.
    Method
    Population of this study comprised all mothers who had came to cultural centers of musicality of Tehran. Then, 40 people selected through the random sampling and 26 mothers who have participated in this study, and they randomly divided into two groups (one experimental and one control group). The Torrance test of creative thinking, as a pre-test, was taken from all children who their mothers were participated in this research. Then experimental group was trained for 10 sessions by Transactional Analysis. At the end, the Torrance test of creative thinking as a post-test was taken from all children.
    Result
    The results of the covariance method showed significant increasing on children's flexibility, innovation and extension factors in experimental group compared with the control group (p<0.005). The results also showed significant increasing on children's fluency in experimental group compared with the control group (p<0.001). Finally, we found that Transactional Analysis is effective on increasing the children's creativity.
    Conclusion
    These findings will be discussed in terms of their important effect and implications in increasing children's creativity.
    Keywords: Transactional Analysis (TA), Creativity, the Torrance test of creative thinking
  • Z. Karami Baghtifuni*, N. Farokhi, S. Ebrahimi Qavam, Y. Mohajer Page 107
    Background
    Intelligence and creativity are two very important components of human intellectual abilities. So, to study and explain the relation of these two elements are the researchers intend.
    Objective
    The main purpose of the current study was to find out the relationship between intelligence and creativity and to explain this relation through elementary cognitive factor (information processing speed).
    Method
    A total of 418 students of Tehran human science faculties responded to the research instruments. The research instruments were: a) the sub-scales of Wechsler adult intelligence test (WAIS-R), b) Divergent thinking tests, c) Zahlen-Verbindungs-Test (ZVT,) and d) Coding Test (KDT). Structural equations model to examine the assumed model of the relationships among these variables were developed based on the research literature, were used.
    Result
    The result indicated that, when this relationship investigates through latent variable analysis, the relationship boosts compared with it analyzed through observed variable. Another result of the study was the importance of information processing speed as a second-order factor in explaining the intelligence-creativity relation. In other words, processing speed is elementary cognitive ability that affects both intelligence and creativity simultaneously, and the indirect effect of processing speed on creativity was more than direct effect, in other word, intelligence mediated the processing speed and creativity relation.
    Conclusion
    The results are explained in terms of their importance and possible applied aspects.
    Keywords: Intelligence, creativity, information processing speed, structural equation modeling
  • R. Sepehrnia *, A. Delavar, S. R.Salehi Amiri Page 139
    Background
    cultural creative industries may have a crucial role in promotion of cultural capital in Iran. So, it would be necessary and worthy of paying attention to this issue.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the relationship between cultural creative industries and promotion of cultural capital in Iran.
    Method
    The sample included 350 people of senior executives and experts in cultural organizations in Broadcasting organizations, Education, Organization of Islamic Culture and Guidance, Culture and Islamic Communication, Cultural and Social Committee and the National Security Council, the Governor's Office of Cultural and Islamic universities in 31 provinces. The clusters were selected through random sampling. Data were collected through questionnaires that were standardized through cultural experts and its reliability by calculating Cronbach's alpha coefficient (8/0) was confirmed. The data analysis was performed using statistical correlation and regression.
    Results
    The results suggested that, between cultural creative industry and cultural promotion in the Iranian capital, there is a significant positive correlation and components can be properly trained to predict the promotion of cultural capital in Iran. The findings showed that, 55% of creative and cultural industries can promote changes in the cultural capital of the state and 18% of the favorable conditions to explain and predict.
    Conclusion
    These findings reveal the ways planners can fulfill the promotion of cultural policy in the country.
    Keywords: Cultural creative industries, promotion of cultural capital, Iran
  • M. Piran, T. Aghajani, B. Shoghi*, A. Rezazadeh, A. Dehghan Najmabadi Page 163
    Background
    The social capital of employees is seen as a crucial element in their performance and creativity as well. Although many investigations have been done in this regard, the case of Kaveh Industrial Estate Employees are however studied here.
    Objective
    The aim of the present study was to investigate the impact of social capital of employees on their creativity in the foundry industry of Iran, the case of Kaveh Industrial Estate.
    Method
    All the employees of Kaveh Industrial Estate (110 people) contained the study population and the researchers used the table of sample size determination developed by Morgan and also random sampling to choose 87 people as our sample size. The present study in its nature is an applied research which is of the exploratory survey type regarding its data collection approach, and is considered as a quantitative research regarding the type of the collected data. Then Structural Equation Modeling (SEM) procedure for analyzing our conceptual model with SMART PLS 2.0 in two sections of SEM: measurement model and structural model. In the first section, technical features of questionnaire were investigated with index reliability, convergent validity and discriminate validity. About second section, structural coefficients were used to examine the hypothesizes.
    Result
    The results indicated the positive and significant impact of social capital on employee creativity in Foundry Industry of Iran.
    Conclusion
    The results are discussed in terms of their importance and implications.
    Keywords: Social capital, cognitive capital, structural capital, relational capital, employee's creativity